Halloumi med Granatäppelsalsa
4 personer
- Ett paket halloumiost (ca 250 g) eller mer
- Flytande honung
Granatäppelsalsa: - ½ granatäpple
- 4 msk extra virgin olivolja
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 liten färsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- ½ - 1 krossad vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Börja med salsan: gröp försiktigt ut kärnorna ur granatäpplet ner i en skål, utan att få med det vita. Rör ner resten av ingredienserna, salta och peppra. Skär upp halloumin och stek osten tills det blivit mjuka och fått färg, eller lägg dem på grillen. Lägg upp halloumin på tallrikar och skeda upp salsan. Ringla över honungen och servera direkt, medan halloumin fortfarande är mjuk och varm.
Receptkälla
Kommentarer
Trackback