Aladdin 70 år



Jag trodde att pärlnougaten skulle ligga högt på topplistan och att min andra favorit - körsbär i likör - skulle ligga pyrt till men topplistan att stanna var 1. Gräddnougat 2. Trillingnöt och 3. Körsbär i likör

Vilken är din favorit?


Where are you?

Kära bloggväninnor, vad gör ni??? Här sitter jag, i all min ensamhet och försöker finna ord över hur ledsen, nej besviken jag är över er. Vad har hänt med era bloggar? Och framför allt, är ni vid liv?! Hanni, Dani och Liz - Pr-bruttorna, var är ni? Ett liiiiitet inlägg i era bloggar and you will make my day.

För övrigt går C-uppsatsen sakta framåt, men lite för sakta. Jag har inte gjort ens hälften av det jag skulle och det är snart december, kanske kan en flykt till andra jaktmarker vara svaret? En trip till K-holm innan jul kanske är på sin plats... Får se hur det blir med det hela.

PS. såg nu att Liz gjort ett litet inlägg - good girl! Now I know you're ok!

Dessutom kom min leverans från bubbleroom och I am in love <3, bästa köpet på länge känns det som. Ne nu ska jag ta en snabb kopp grönt te och bara kolla mailen innan jag ska lägga mig i sängen brevid min karla-karl (or not :P) 


Månadens fail:

25/11 kl. 00.01:

JA! PENGARNA ÄR HÄR! GAH!

25/11 kl. 00.02:

...och där var pengarna borta...


PS.

Jag fick inte konsultuppdraget, ödet? No. Lack of experience? Yes...

Hur säljer du in dig?

Usch va jobbigt det är att söka jobb. Du ska inte bara ha ett vinnande CV och en superduper-personlighet och ett makalöst driv när du väl blir intervjuad. För att inte tala om MINA stora minus när det kommer till jobbsökningen -  1. Jag har nästan ingen arbetslivserfarenhet 2. Jag har ingen fullständig examen (än) 3. Jag har inget körkort, och ingen bil. Och just det, du ska ha arbetat MINST 5 år inom det område där jobbet figurerar, kul.

Orsaken till mitt plötsliga babbel är att jag då och då söker lite extrajobb och konsultuppdrag och har nu sökt ett uppdrag i mitt kära K-holm. Det hade kommit ut för över en vecka sedan, kanske är det inte så många som sökt? Skulle jag få det kommer andra problem att uppstå, men man får inte ta ut något i förskott. Men visst kittlar det lite extra i magen när man söker ett visst jobb. Jag menar, hur säljer du in dig bäst? För det är ju det som krävs, en aggressiv självförsäljning där man ska ta upp alla sina styrkor, utan att använda de uttjade orden flexibel, social och driven. Och använder man synonymer blir det tokigt det också - "Jag är elastisk, sällskaplig och skicklig". Samma ord skulle kunna beskriva en katt.

Men känner du att adrenalinet pumpar lite extra när du söker ett utannonserat jobb? Samtidigt som självinsikten(föraktet?) kommer krypande, ni vet, den där lilla jäveln på axeln som säger: "Du är inte kompetent nog, alla kommer se igenom dig och dina fel och brister kommer tragiskt nog synas. Vem skulle vilja anställa dig ditt patetiska lilla kräk? Och ful och fet är du också".

Och ångest har jag också. God natt.

 

Våga Älska Reklam

Jag kan inte sluta garva åt denna reklamfilm - helt klart bäst just nu!


Vad gör man?

... vad gör man när man helt plötsligt är singel över en helg och hela lägenheten är tom? Partar man? Möjligen. Filmmaraton med filmer man annars aldrig får tid att se? Kanske. Okynnesshoppar kläder på Internet? You got it.

Och plugga med C-uppsatsen? Nja, det går väl lite si och så med det... Och en dryg månad kvar sedan ska den vara klar. Yippie...

Äh, damn it. Allt löser sig. Jag måste sova. God natt.


+/-0

Lovade migsjälv att vara godis och läskfri veckan ut men det sket sig redan efter ett drygt halvt dygn. Maryland Cookies är ju så goda med kaffe... Jag går ju inte ner något i vikt men jag går ju heller inte upp något, så +/-0 är ok, väl? Man får ju lov att se saker positivt, en massa underhudsfett inför vintern är ju alltid bra. Då slipper man ju köpa svindyra Canada Goose-jackor och kan ut och trippa i snön med bara en sjal. Nice va? :) Positivismen måste tillbaka, och har delvis redan kommit tillbaka sedan en seg och allmänt deppig höst. Även om Jocke börjar påvisa vissa tecken på PMS... :S

Och på tal om depp, jag tittar väldigt väldigt sällan på "Efter tio" med Malou von Sivers och idag var då en dag då jag bara slötittade lite och såklart handlar det om självmord och hur det drastiskt ökar bland unga kvinnor och flickor. Yey... Vilken underbar och inspirerande start på min dag! *ironi*

Tur att det finns andra saker som kan pigga upp mig då, som bloggar och lite lolcats.












Antichrist-trailer

Något att se?

Lars von Trier's Antichrist - Official Trailer from Zentropa on Vimeo.



Uhu?!

Ikväll fick jag se en kommentar, till min förfrågan på P3Star (it rimes!) om en låt jag inte vet namnet på. Och fick då till svar:  

"min ide går ut på att du ska sluta lyssna på sådan musik då det är skadligt för inre ogan att skvalpas runt i kroppen till basgången från skitmusik. lyssna istället på fin musik och en bra början är väll CCR. puss puss"

Beware - I might know where your brevinkast lives!

PS. Vet han inte vad stor bokstav är?










12/11 -09

Idag blir det genusplugg för hela slanten eftersom jag ska lämna in hela min bakgrundsdel på måndag, nice! Jag ska nog småstäda lite också. Som vanligt då alltså. Idag är jag annars extra glad! Först har två hoyor slagit ut - varav den ena är en förstagångare! H. buotii (nedan) är en tunnbladig hoya som växer snabbt. Den är relativt vattenkrävande och ska helst inte stå i gassande sol. Min är drygt ett år gammal och kom som en ensam liten ranka med 4 blad, så den har växt på ganska bra. Den luktar svagt av något oidentifiertbart, men bara om man verkligen sticker nästan i blommorna. Igår natt tyckte jag den lukta kassler (!). Sedan blommar min h. heuschkeliana också, och den luktar smörpopcorn. Så nu går vi runt och är konstant sugna på popcorn och kassler - vilken kombo :P





Det är lite svårt att fånga på bild, men blommorna är alldeles ludna och gulliga. :)

Sedan (för att återgå till varför jag är på ett så bra humör) ringde de från Academic Work och jag ska återigen sitta tentavakt! De jag arbetat för första gången var så nöjda med mig att de ville ha mig igen *skuttar av glädje*. Snacka om självförtroendeboost!










-



Ord är överflödiga


9/11 -09

Är det bara jag eller bli andra lika förbannade av "Debatt" och liknande program? Jag klarar inte av att se människor argumentera hetskt med varandra och se Mona smutskasta my beloved Fredrik. Likt Pavlovs berömda hundar kastar jag mig i spasmer på golvet varje gång Belinda Olsson kastar sig mellan debattdeltagarna för att hindra dem från åtal för misshandel eller förtal. Elitistik kultur, politiker, barnuppfostran, skatter eller åldersgräns på energidrycker - jag går lös på inredningen i vår lägenhet och skriker ut min smärta. "JOCKE! STÄNG AV!" Uppretad, gråtfärdig och hatisk, alla känslor i spektrat finns hos mig. Adrenalinet och pulsen skjuter i höjden och jag springer ut från vardagsrummet.

Jag borde inte ge bort min svaghet såhär öppet, men vill Al-Qaida tortera mig vet de vad de ska visa.





PS. Ännu en orsak att rösta blått i nästa val:

Sossarna vill kvotera föräldraledigheten 50/50. De vill styra hur mycket tid du får med ditt barn och hur mycket din partner får. Så... Om du vill vara hemma med ditt barn mer än de 50 % du får, well, too bad for you.


3/11 -09

Jaha, igår kom filmerna jag väntat på! Skratta ni bara men jag råkar ha en alldeles speciell relation till animerat, både i 2D och 3D (som ni kanske la märke till i förra inlägget?). Jag fick hem 2 filmer av Hayao Miyazaki, "Laputa - Slottet i himlen" och "Kikis expressbud". Jag har redan 3 filmer av honom tidigare, "Min granne Totoro", "Det levande slottet" och den Oscars-belönade "Spirited Away". Skrattat klart eller är det idiotförklaring av mig som gäller? Jocke bara skakar på huvudet åt mig. Hoyor och "barnfilmer" (tycker han ja!), vilken brutta han skaffat...

Så, härnäst väntar jag på hans senaste alster - "Ponyo on the cliff". Vi får väl se hur bra den är... Jag får väl skaffa ungar snart nog som svepskäl till min udda... Hobby?

Ponyo on the cliff


Och så för lite vuxenpoäng, jag köpte även en cd av Hardcore Superstar, deras "Dreamin' in a casket".


Filmtips för framtiden

Nu är det måndag och jag väntar ivrigt på min filmleverans från CDON... Men, tills posten dimper ner ska jag göra en liten lista över filmer som jag ser fram emot! Ska vi ta dem i kronologisk ordning kanske?

1. 9

Ja, filmen heter 9 och är en animerad film som fått PG-13 censur i USA (barn under 13 år bör ej se filmen). Vilket väldigt få animerade filmer fått (typ Beowulf). Producenter är Timur Bekmambetov (gjort filmen Wanted) och.... Vår favorit, Tim Burton! Bara TB får det att vattnas i munnen! Filmen hade releasedatum 9 september 2009 i USA och inget releasedatum är släppt för Sverige (WTF?!). Men den verkar bra...

 

2. Avatar

Har premiär den 18 december 2009 här i Sverige och bara det att Sam Worthington är med gör ju filmen sevärd *dregel*. Hoppas filmen är lika spektakulär som trailern är, ja, bara den är hälften så bra som trailern kommer jag vara mer än nöjd.



3. Alice in Wonderland

Jag säger bara 2 namn: Tim Burton och Johnny Depp. (Biopremiär satt till den 12 mars 2010 i Svecia, yey!)



4. Harry Potter and the Deathky Hallows: Part 1

Ännu en film jag verkligen ser fram emot då förra filmen kändes som en lång transportsträcka till denna film. (Releasedatum satt till 19 november 2010, ett helt j*vla år!) Och när kommer part 2?!



5. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Här är jag något splittrad. Vilka kommer ställa upp i filmen? Hur kommer den knyta an till tidigare filmer? Om Johnny Depp ställer upp blir jag nöjd, det är ju han som gör hela filmserien tycker jag. Hursom ska det bli spännande! Releasedatum satt till den 8 juli 2011.



6. Transformers 3

Det får väl bli jag och Malin som ser denna film, igen. Ingen annan verkar ju vara något fan av serien (och vi som älskar första filmen!). Vad säger du Malin? 2011 verkar även det bli ett bra bioår. :)



7. Kill Bill: vol 3

Sista filmen (just nu) på min lista över filmer att se fram emot. Om den nu någonsin kommer göras, och jag kanske hinner glömma bort den då releaseåret är satt till 2014 (WTF?!?!?!). Väntan kommer bli otroligt lång, men förhoppningsvis kommer filmen blow my pants off. Tarantino vet ju vad han gör. Och nu när jag läser på lite mer är det möjligt att en fyra också kommer...




Vad är dina tips för sena 2009, eller 2010?? Kommentera och tipsa gärna!

 


Obama - The house version

Barack Obama är min nya idol! Eller, ja...



http://open.spotify.com/track/3vlzLLUm7kgSUJkbpM3Eqg


Vilket fynd!

Sedan the dawn of time has mankind been collectors. Svamp, bär, kött, ved, kläder... Ja, allt skulle sparas inför vintern. Detta har vi tagit med oss in i nutiden. Jag menar, finns det inte de som har liiiite för mycket kläder i garderoben? Saker man inte vill slänga då de har ett emotionellt värde? Att kläderna sedan är urtvättade, trasiga och minst 2 storlekar för små gör ju inte saken bättre.

Vad jag vill komma till är att jag är också en samlare. Min mamma äger ett fåtal objekt från den gamla keramikfabriken Uppsala-Ekeby och numer letar jag med ljus och lykta efter allt som har med denna keramikfabrik att göra. Igår var pappa här och det bar av till "bilmässa" här i Öret. Ja, bilmässa.... Snarare skrotmässa kom vi fram till. På denna mässa, anyhow, fanns det några som också sålde lite antikt och jag hittade minst 5 Uppsala-Ekeby-föremål. Men bara ett fick följa med hem till mig. Ett underbart läckert fat! Formgivare är Ingrid Atterberg och fatet är en del av en serie som heter "Dekor". 30 x 25 cm är det, alltså inte så litet!

Som sagt, mamma har fått konkurrens :)



H. australis



Hoya australis

Nu har det gått 5 dagar och det luktar fortfarande parfym i hela lägenheten. Om om det är bara en klase som blommar, hur doftar den inte då den har 2 eller fler klasar?! Operation utrensing fortgår och jag börjar närma mig 60-strecket igen. Även om det hugger lite i hjärtat varje gång man slänger en levande växt.

H. australis är en lättskött växt som inte behöver allt för mycket omvårdnad, sol eller vatten för att blomma. Blommorna är ca 1,5 - 2 cm i diameter och bladen är ca 5-7 cm breda och 7-10 cm långa. Ingen jättehoya men blommar snabbt och växer ännu snabbare! Min australis är bara ett drygt år gammal och införskaffades som en liten tvånodare med ynka tre blad.


RSS 2.0