Housewife in Baronhills

I brist på jobb får man sköta markservice ett tag. Och alla som känner mig vet att jag ska ha det riktigt tråkigt eller få gäster på besök för att jag ens ska överväga att plocka med klädhögen på golvet, dammråttorna under sängen eller cheeseballsen i soffan. Så nu är det riktigt illa när jag FRIVILLIGT (!!!) städar lägenheten.

Men vilket är det tråkigaste/äckligaste rummet att städa? Jo, det ska jag tala om för er! BADRUMMET! Som om det inte räckte med mitt eget kroppsavfall, man har ju en sambo att städa efter också. Urk... Toaletten, handfatet och badkaret är väl inte så farliga. Jag har liksom vant mig nu. Men avloppsbrunnen... Jag får kväljningar bara av att tänka på det. Hår, gamla schamporester och blött damm i en salig grådaskig blandning. Jocke får ta det när han kommer hem, jag klarar det bara inte!


Al Pitcher!

Efter att ha sett RAW Comedy Club ikväll på 5:an har jag en ny komikerfavorit - Al Pitcher!




Myyyyys och äta orm

Idag har ALLA julpyntat, bakat, myyyyyyyst och druckit glögg - och jag har inte gjort ett skit! Men det kanske beror på min minimala budget, min ångest inför jul som helgdag eller att jag helt enkelt inte bryr mig. Vilket är sorgligt då julen var min absoluta favorit bland alla högtider. Men imorgon tänker jag göra knäck. Alltid något.

Har ni förresten sett "Kinas mat" på SVT1 på torsdagar 20:30? Superhäftigt matprogram som alla foodjunkies bör se. Avsnitt 1-3 går att se på svt.se/play och handlar i tur och ordning om tofu, chili och orm (!). MÅSTE SES!


Random

Det här med tidsinställda inlägg, I kinda like it! Då kan jag frenetiskt skriva när andan faller på och sitta uppe till tre och skriva. Fast det vet ju inte ni då inlägget publiceras tidigt nästa dag, så jag verkar mer ordningsam än jag är, bra va?!

Och jag har funderat på att öppna mig mer än vanligt, jag är grymt sugen på att göra ett inlägg om mina kändisförälskelser (snygga grabbs alltså). Men det är så intimt att inte ens min gynekolog eller mamma vet om dem. Så, om jag är först, hänger ni på? Jag klarar inte av att blotta mig så mycket själv... GAH! Jag får väl göra en lista...

Ps. Jag skrev inlägget 23.50 igår, hahaha!

The Green Hornet el. Green Lantern?

2011 är det prämiär för två filmer som jag... har svårt att hålla isär måsta jag ärligt erkänna. Den första har premiär 21 januari och den andra kommer ha sin premiär (i USA) den 17 juni nästa år. Självklart pratar jag om The Green Hornet och Green Lantern, två actionhjältar och "green". Jag menar, visst är det lätt att blanda ihop dem båda?





The Green Hornet är i alla fall från början ett radioprogram och som började sändas den 31 januari 1936 och startade som serie (comic book, hallå!) år 1940. Likt alla andra superhjältar har han ett alterego, Britt Ried, och en följeslagare som heter Kato. Superkrafter då? Geni, mästerdektektiv och kampsportsmästare.

Green Lantern publicerades första gången år 1940 (vilket f*cking sammanträffande!) av DC Comics, ja ni vet, samma bolag som gett oss Batman, Stålmannen och Wonder Woman. Green Lantern heter egentligen Hal Jordan, och kan kasta plasmapilar (min översättning sucks, jag vet), använda sig av telepati och en hel massa annat dravel ni kan läsa mer om här. Green Lantern har mer en "flickvän" än kompanjon som heter Carol Ferris/Star Sapphire (ska bli min nya tag btw).

The Green Hornet kommer spelas av Seth Rogen (Knocked up, Kung Fu Panda m.fl) och Green Lantern kommer spelas av Ryan Reynolds (dreglar ner hela tangentbordet...). Så, vad ska man se? Gröna bålgetingen eller grön lykta? I'M SO EXCITED! Serieboks-film när den är som bäst!






Udda kärleksförklaring - typ

Jobbagarantimöte, snö, snö och åter snö. Örebro kan ibland vara vackert, spännande och alldeles, alldeles underbart - men Katrineholm kommer alltid vara hemma. K-håla, K-hole och Kattne, "alla känner alla", "alla har legat sked med alla" eller "vi har inga lediga jobb tyvärr" och så ser man att systersonen/dottern/kompisen får jobbar på samma plats man just frågat på bara några dagar senare. Katrineholm is a bitch - slap her.

Den man agar älskar man - eller?


Bio med entouraget

Bara för att Bella påminde mig så fint om mitt löfte om helgens filmrecension...

I fredags gick jag och mitt entourage på den näst sista filmen om Harry Potter, eller del 1 av 2 av sista filmen om vi nu ska vara petiga. Och filmen var - sådär. Jag vet inte om mina farhågor besannades eller om filmen helt enkelt inte hade det där umphf:et som behövs, ni vet, "det". Innan var jag mest rädd att filmen skulle mer kännas som en uppvärmning till vad som komma skall, en transportsträcka, och det känns fortfarande så. Även efter en hel weekends tänkande och grubblande.

MEN, med detta sagt ovan; filmen var inte dålig. Långt ifrån! Helt klart en mycket mer vuxen film i sitt sätt att tilltala publiken. Jag, likt många andra, är uppväxt med både böcker och filmer, när jag var 11 år var de också 11 år (sort of). Stämning, ljus, målgrupp är alla förändrade sen första filmen, vilket bara är positivt. Men för att komma tillbaka till filmen som sågs nu. Jag vet inte om man behövt dela upp filmerna i två delar, men det återstår att se om en halvår när del 2/sista filmen har premiär. Allt för att mjölka oss HP-fantaster på pengar.

PS1. Med entourage menar jag mamma och Maluppan

PS2. Snapparen med röd slinga i håret - RAWR! 

PS3. Jag måste läsa sista boken igen...

300 måsten

En helg - 300 olästa inlägg via bloglovin, INTE OKEJ! Så, om ni ursäktar, ska jag spendera kvällen med att plöja bloggar, top model och platsbanken.

Och kanske äta lite pasta och en köttbulle eller två, om jag hinner.

My precious...

Bästa med att ha bärbar dator? Man kan ha den i ÖVERALLT! Jag älskar att lyssna på lite spotify innan kudden kallar, eller ha den i köket där jag enkelt kan ha ett recept framme. Jocke har å andra sidan adopterat min bäbis och "hon" (ja, my fierce little laptop är en hon!) tvingas både surfa på hemsidor hon inte borde utsättas för (www.dif.se) och befinner sig ibland på ställen man inte ens tänkt sig att en datorn ska vara på. *usch!*

Likt Gollum gör jag allt i min makt för att behålla min käraste ägodel för migsjälv, my precious. Men det är ett evigt battlande om vem som får ha "henne". Bör jag ansöka om ensam vårdnad? I think so.

Btw, imorgon blir det Katrineholm, mamma, syster, Harry Potter och kanske träffar man en eller annan vän. You never know!

Get some



Skummaste videon på länge, but I kinda like it...


Vakuum

Jag har insett att jag lever i ett vakuum - inte död men heller inte levande. Inte riktigt bra, men inte heller sådär dåligt. Men varför kan det aldrig bli bättre?

Jag känner mig bara så förvirrad, vad vill jag egentligen? Och de innehållslösa dagarna gör mig inte direkt på strålande humör, eller hjälper självförtroendet ett dugg. Att bara få tid att fundera mera har inte fungerat. Jag vill ha ett jobb där jag känner mig behövd, där jag kan få visa mina bästa sidor och bara att få göra något vettigt om dagarna skulle jag inte tacka nej till. Att bara vara kan vara skönt, när man förtjänar det.

Att leva i ovisshet om framtiden är nog det värsta jag varit med om - på länge. But I have faith in you Jobbgarantin, I really do.


Italiensk fotboll i synnerhet

Ibland måste jag gå ifrån tv:n, speciellt när jag blir upprörd. Som när det är en debatt på SVT, IQ-befriande tv (A.K.A Paradise Hotel) eller matchen Inter mot Milan som går på tv nu. Serie A har aldrig varit någon favorit, och efter mutskandalerna som avlöst varandra känns det inte längre som om fotboll är en sport i Italien. Och att säga att politik och fotboll inte hör ihop i Italien i allmänhet (och i Milano i synnerhet) är som att säga att semlan inte hör ihop med mandelmassa och grädde. Men mer om det någon annan gång.

En gång i tiden (pre-Jocke som jag brukar kalla det) hade jag en större kärlek till Serie A - och framför allt till Juve. Åh du ljuva Juve! Pavel Nedved var min idol och jag hade till och med en liknande frisyr vill jag minnas. Men med intågandet av en man (HAHAHAHA) i mitt liv förändrades tv-bilden och det så kära Serie A byttes mot det råare Premier League. Ett steg uppåt enligt många, men ibland kan jag sakna det gamla Serie A. Med lite färre filmningar och dykningar. Jag vill i alla fall minnas det så. Låt mig få minnas det så.

Men vad är det jag vill se när jag ser en bra match då? Jag vill se lite bolltrollande! Lite passion! Och framför allt, lite "screw you b*tch"! Lite mer engelsk fotboll alltså. Så, istället för filmningar, divaliteter och jaget framför laget - låt italienarna göra vad det är bäst på. Stå i ett hörn och se lite snygga ut istället. Det har de blivit så duktiga på.








Btw, jag hejar på Arsenal i PL, så nära Serie A man kan komma, eller?

Venomous Villains Maleficent

Att jag som storasyster tvingar lillasystern att traska runt i halva Stockholm bara för att jag vill ha en ögonskugga är väl inget galet - eller? FYI var den slut på MAC i huvudstaden *buhu*. Så bor du i Gbg eller Malmö vore jag übertacksam om ni kunde kika in på er närmsta MAC-butik och kolla om någon av dessa finns kvar... Och jag pröjsar NATURLIGTVIS om de skulle finnas!



Btw - du vill väl vara min BBF? :P


RSS 2.0