Metro 2033

Idag kom äntligen boken jag väntat på, Metro 2033!

Ni vet hur det kan vara, man zappar planlöst på dumburken tills man fastnar för något, något man liksom inte kan sätta fingret på, men man kollar i alla fall. I mitt fall var det Kobra och deras Ryssland-special. Efter programmet blev jag jättesugen på boken, så jag köpte den... Anyway, bara det att den släpps som spel gör det hela hur coolt som helst. Och spelet... Jag som är rädd för att spela Half Life, hur ska jag någonsin kunna spela detta?!




MOSKVA ÅR 2033. Civilisationens nordligaste utpost, en ensam metrostation, attackeras av gåtfulla varelser som uppstått i det sista kriget. Världen ligger i ruiner, jordytan är kontaminerad och ett rov för solens dödliga strålar. En sista människospillra har sökt skydd i Moskva-metron, världens största atombombssäkra bunker, där stationerna har omvandlats till små statsstater med egna ideologier och styrelseskick. Överallt pågår en ständig kamp om livsutrymmet, vattenfiltren, elaggregaten och svampodlingarna, alltmedan mörkret och fasan härskar i tunnlarna.

En ung man tvingas ut på en farlig vandring genom den underjordiska labyrinten av tunnlar, schakt och sidospår, där ingen vet vad som väntar bakom nästa kurva.

METRO 2033 bygger på sovjetiska myter om en hemlig stad under jorden och det faktum att Moskvametron byggdes för att motstå en kärnvapenattack. Boken har gjort succé i hemlandet och är under översättning till ett stort antal språk. Våren 2010 utkommer ett datorspel som bygger på boken.

Källa




 




27/1 -10

Måste börja med att tacka all som gett mig så fina komplimanger för fotona, det värmer verkligen! Tack!

Annars när jag tittar ut genom fönstret är allt jag ser stora snöflingor som virvlar runt på vår innegård. Kallt, snöigt och blåsigt - och Jocke undrar varför jag inte vill gå ut? Jag menar, när senaste Chic ligger och väntar på att bli ögnad och när jag just satt på en kanna te, vem f*n vill gå ut då??

Usch, och när det är såhär kallt och eländigt brukar jag bli jättefnasig all over! Därför kan jag starkt rekommendera hudlotionen Mango Whip Body Lotion från The Body Shop, helt underbar doft och går direkt in i huden! Man blir alldeles gosig och len, fråga bara Jocke *hahaha*


24/1 -10

Var ska man börja?! Var ska man sluta?!

Helgen spenderades dels i soffan, och dels på fotosession med "Modell för en dag"-gänget. Jag, Liz och Hanni använde oss av våra inlärda Top Model-poser och struttade sedan ut på stan, trötta och hungriga efter fyra timmar på ett trångt strömpis. Bilderna blev superbra och jag kunde inte slita mig från det faktum att "this is something I might never do again". Så jag föll för deras försäljningsknep och kom hem med totalt 50 bilder på cd och 2 utprintade bilder. Well...

Idag kom även min klocka! YIPPIE! Som jag längtad! Och den är till och med snyggare än jag kunnat föreställa mig. :D Men här kommer några bilder från plåtningen... Enjoy!









21/1 -10

Innan jag äter lunch (soppa på påse) tänkte jag skriva ett litet inlägg om porslin som jag starkt överväger att börja samla på, båda kommer från Rörstrand och är urtjusiga! Och sedan är jag ju också en sucker för kombon blått och vitt.

Den översta serien består enbart av fat och kopp men får gärna hamna i min samling i alla fall - Mon Amie. Den formgavs redan på 1950-talet men skulle passa bra vilken tidsera den än är i. En riktig klassiker!

Den nedersta serien heter Pergola och är inspirerad av medelhavet och den svenska skärgården, och visst är den läcker? Denna serie finns i 15 delar och kostar en hel del...



... sedan älskar jag människor som färgkoordinerar sina bokhyllor. Snyggt på håll men jag vet inte om det skulle funka hemma hos oss. Tjusigt nonetheless... 1  2  3  4!

Registreringar och... OH WOW!

Registreringarna är avklarade och kurslitteraturen är beställd, fyra delkurser startar denna vecka och den femte kursen startar 29 mars. Oj, oj, oj säger jag bara... Men jag får skylla migsjälv om et går åt h*lvete. Kursen jag ser fram emot mest är nog endå "Räkna med lönsamhet". Tydligen ska det vara ganska mycket om budgetering och kalkylering, och, hum... det tycker faktiskt jag är ganska kul.

Annars idag har jag mest organiserat mina papper om vårens studier, kollat igenom hundrasjuttioelva olika inloggningskonton och gjort en del transaktioner på banken. Betalningar det vill säga... Ikväll blir det nog annars mest plugg, känner att det krävs krafttag av mig om jag ska kunna ta min examen detta sekel.

Ne nu ringde det, Gah! Jag har blivit utvald, med 74 andra, av 3000 örebroare att få vara modell för en dag, jag tror jag dör av skratt!!! Inget köptvång och jag fick ta med mig X antal kompisar - någon som vill hänga på???

16/1 -10

I brist på annat tjafs väljer jag att lägga ut en låt jag först hörde i reklamen till spelet "Left 4 Dead 2", eller något sådant... För visst är det roligare när en blogg uppdateras ofta, men inte med så mycket? Jag menar, både för er och för mig. Jag vill verkligen inte skriva någon uppsats i bloggen och jag förlorar er trogna läsare efter tre meningar.

Idag lagade jag annars urgod middag till oss båda! Till förrätt blev det stekt halloumiost med granatäppel-salsa och till huvudrätt blev det pannbiff gjord på lammfärs och med färsk rosmarin och till det serverade jag ugnsgratinerade rotfrukter med ringlad honung on top, och tzatziki förstås! Till efterrätt tog jag lite kaffe och en gnutta Bailey's. Sedan tittade vi på "Sawshank Redemption" eller ("Nyckel till frihet" som den heter på svenska) för hundrasjuttioelfte gången, men jag har alltid lyckats komma in sista timmen och denna gång lyckades jag bara missa de fem första minuterna, nice!

Oj, det blev ganska långt inlägg ändå. Well, jag kan visst ordbajsa bättre än vad jag tror!  


Tack!

Ska bara tacka de som verkligen satte sig ner, läste bloggen och kom med bra förslag. Jag är fortfarande grymt sugen på PS3 och jag fick mer vatten på min kvarn, tack! Nu gäller det bara att övertyga Jocke om samma sak. Mission Impossible PS3 kommer nu att starta, jag är ju en riktig manipulator så alldeles för svårt kommer det nog inte att vara. Sedan får man ju också sätta sig ner och fundera över vad vi ska ha den till, och film är ju nr 1 reason varför valet bör falla på PS3. Men, då kommer en ganska stor och betydande fråga (för mig i alla fall): Funkar det att spela PS2 spel på PS3?

Idag ska det annars averkas skidskytte, kanske någon fotbolls- eller hockeymatch och en del plugg. Sedan har jag hunnit ögna igenom 804 sidor Laredoutekatalog. Trevligt! Fanns mycket fint att titta på och ett par Puma-skor helt i min smak, men dock kostar de 1300... Inget för en student som mig.

Until next time...




Vilken?!

I-landsångesten ligger tung i vårt vardagsrum just nu. Vi diskuterar, jämför och jag blir sur för att Jocke inte vill ha det jag vill. Och två är för många! Och det skiljer ganska mycket i inköpspris men sedan... Jag vill se BRA film, Jocke vill bara leka med en kontroll som mest liknar något man gömmer längst in i byrålådan... Vad skulle ni välja? Och var ärlig, jag uppskattar handfasta fakta, inte din avsky mot olika märken.






eller...




eller...


Vad tycker ni?


Big Fish

En gammal klassiker (2003) som jag lyckats damma av och gråta till innan klockan ens slog 11 en måndagförmiddag. Jocke skrattade åt mig och åkte till jobbet. Nice...

Som sagt, som det Tim Burton-fan jag är går denna inte att missa! Inte alls sådär skruvad eller annorlunda som hans andra filmer utan mer... subtil är kanske ordet jag söker. Vacker miljö och underbart berättande, de två timmarna glider snabbt förbi och jag vill se mer. En underdog bland Burtonfilmerna men väl värd din tid. Se den!





RSS 2.0