Musik

Har läst det jag ska till seminariet imorgon och ska strax hoppa i säng, buss 8.14 imorgon... *suck* Annars lyssnar jag på Florence + the Machine. Asbra! Lagom pluggmusik sådär, inte för dyster, inte för dansvänlig och fastnar gärna. Lyssna gärna! Rabbit Heart är den som rullar på Spotify just nu.

http://open.spotify.com/track/5UoDi2bvpeYRihthPyljvg



God natt!


Monday again

Ok, för att klargöra vissa eventuella missförstånd i föregående inlägg. Jocke är min bitch, han är inte otrogen med någon lössläppt pressbyrånbunny. Skulle bara förtydliga och räta ut frågetecken som uppstått.

Now, i helgen var jag och Jocke i Götet hos svägerskan. Mycket mat, vin och trevligt sällskap. Yey! Min favoritsysselsättning som är att äta, hur kunde de veta det? :P Har säkert gått upp ett par kilo, men vad gör väl det? Kalventrecote, ungsbakad rosmarinpotatis och pannacotta. Me like! Och jag har inte behövt betala en krona, i helgen har jag alltså sparat drygt 500 spänn. Minst. :) Det är bra att kunna skylla på att man är student.

Done and done!

Seminarieuppgifter är done!!! Nu är det bara 99 andra saker att tänka på, istället 100. Men imorgon ska jag åka ner på stan, fixa klart presenterna till svägerskan, tvätta och leta rätt på lite C-uppsatser på Internet. Gah! GBG i helgen i alla fall, ingen rast och ingen ro. Men det är kul när det flyter på. Just nu känns det som om jag måste tänka på framtiden, i alla fall 6 månader framöver men samtidigt ta en dag i taget. Man kan ju få huvudvärk för mindre. 

... åh, jag lovade att dammsuga här hemma också...

... och diska...

... och rensa avloppsbrunnen...

... och jag är pank innan jag ens fått låningen... 


Så, I have 99 problems and the b*tch ain't one. Bara så du vet Jocke :)


   

Sept. 22, 2009

Lugn dag idag, inga crazy hormoner som spökar och inte så mycket grubblerier. Men imorgon ska jag åka lite tidigare till Uni hade jag tänkt, gå igenom lite gamla C- och D-uppsatser och få lite klarhet i vad ska skriva om. Jag har noll koll och ingen motivation. Blä... Någon som vill luncha med mig imorgon???

Imorgon kommer jag missa True Blood :S Vi ska kolla på Örebro mot Göteborg imorgon och äta sushi, mums! Tur att man kan kolla på SVT play anyway. Annars hade jag tvingat Jocke att skaffa en inspelningsbar DVD-spelare. Jag hade hotat honom att skära av his balls om han inte fixat grejerna. Så Jocke tackar SVT och kan andas ut, his balls lever och mår bra (for now anyway... *hehehe*). Förresten, ser nån på "Svenska Hollywoodfruar"? Sådär lagom IQ-befriande en måndagkväll. Montazami ftw! 

Ne nu ska jag slå på SVT Play och kolla på skräckministeriet. Veckans soundtrack skulle kommit igår men då var jag lite down så det får bli idag istället. Enjoy!


 

Vad jag gör istället för plugg

Borde plugga, men det finns ju minst 100 saker jag hellre gör just nu. Städa, diska, stryka, tvätta fönster, kolla på Djurgården, knyppla, vomera, mjölka en ko... Ja, ni fattar själva. Ska strax laga lunch till Herr G:son Junior innan han ska jobba kväll. Får sitta mer då (även om motivationen och min vilja är lika med noll).

Här är lite av vad jag lyssnar på om dagarna, och när jag pluggar. Red och Seether. Vad vore man utan Spotify?

http://open.spotify.com/user/tovam/playlist/0I46oJHKUVOA5peAjqG30v

http://open.spotify.com/user/tovam/playlist/3zzDmhGbmX029ux4A5mOF3

Ne, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och ta mig i kragen, kanske ska man sy nya gardiner?? ;)

Ello!


Idag mår jag lite bättre, håller krampaaktigt i sista ipren-tabletten och håller alla tummarna att jag slipper använda den. Efter det har jag ingen smärtlindrande medicin hemma och imorgon är det söndag. Wish me luck ladies.

Imorgon blir det förövrigt plugg, måste läsa klart kapitlen om politisk kommunikation i Norden och kolla lite skillnader och likheter. Yey... Nya "pluggar" ska också köpas och KANSKE att jag tar en liten promenad när Jocke ska skolla på Brommapojkarna mot Super-duper-duktiga-Djurgåren. De leder ju Allsvenskan (om man vänder på tidningen, HAHA!) På tal om sport, på måndag ska jag och Jocke gå och titta på Örebro ishockey och deras hemmapremiär mot AIK. Supernice! Och på onsdag (?) ska vi gå och ev. se Örebro mot Göteborg på Behrn Arena. Vad blir det? 5 eller 6 matcher i år som vi gått på? Vi har sett Elfsborg, Kalmar, AIK, Öregryte, Hammarby och sedan Göteborg på onsdag då kanske. Sedan har Jocke sett när Djurgåren kom och hälsa på med det var ju inte mycket att hänga i granen.

Ikväll tänkte jag lägga in något roligt klipp men det blev en blanding av musikvideo och humor. Vad är roligare än att driva med sigsjälv (migsjälv?) än sån fin lördagskväll som denna. Lite mindre hormonell, lite mer levnadsglad.




Tack Yrla för tipset :)


:'(

Idag öppnades tårkanalerna lite. Varför är det så mycket just nu? Var ska jag börja? Varför känner jag att jag inte duger? Just nu är livet en enda stor jävla gråzon med folk som springer åt alla möjliga håll, alla gör något vettigt utom jag. Jävla skitliv... Kanske är jag extra hormonell just nu vid mensen, jag hoppas det i allafall...

Anyway, för att höja stämningen lite, lolcats är ute, photobomb är inne :)

http://thisisphotobomb.com/


Broken promises?

Idag har jag inte gjort allt det jag skulle göra... Skulle dammsugit, torkat golv och plockat med all skit som ligger utspritt överallt, men jag orkade inte! GAH!!! Skärpning Miss Magnusson!

 
I rest my case


Google Android

Jag lyssnar rätt mycket på Spotify Free, har det nästan konstant på (det ska man inte sticka under stol med). Men reklamen är rätt irriterande och jag har speciellt fastnat för den nya där de gör reklam för Spotify i mobilen. "Nu finns Spotify till din iPhone eller Android-mobil". Va f*n är en android mobil? För att skingra era funderingar ska nu tekniska Tova förklara! En android-mobil har Google som operativsystem och därmed funkar en Google Android bättre för er som använder Windows eller Linux som operativsystem (på datorn), och iPhones funkar bäst ihop med Mac. Sedan är allt rätt blurrigt...

För att läsa mer ingående klicka på någon/några av följande länkar (alla öppnas i ett nytt fönster):

http://www.android.com/ (en film!)

http://www.hur-man.se/hur-faar-man-tag-i-en-google-android-telefon

http://www.androphones.com/ eller http://androidphone.org.uk/ (om du är sugen på att kolla modeller)

*dregel* En Google Android istället för iPhone? Hm... Tål att tänkas på...

 

Annars är dagens mood: Trött och grinig, mensvärkig och gottesugen :(


Resumé

Hemma i Öret igen efter en intensiv helg i K-holm och dags för ett nytt blogginlägg.

Mycket vatten har runnit under broarna i Örebro sedan jag åkte från Öret för en välbehövlig minisemester i hemstaden. En skön men också väldigt intensiv helg måste jag säga. På lördagen shoppade jag och mamsen i Norrpan och bara hade det piano tillsammans, eller ja, vi hade det trevligt i alla fall. På kvällen blev det svenska kräftor tills magen stod i fyra hörn och jag rullade bokstavligen i säng. Trött och mätt, nästan i ett komaliknande tillstånd somnade jag den natten.

På söndagen blev det ingen rast eller ro för vår svarttaxi Marie M. Först tipspromenad Ramsjöhult för att sedan skynda hem, slå in paket (Malin laga mat och mamma klippte gräsmattor) och ut i ett huj till farsgubben som fyllt år några veckor tidigare. Blev en ganska lång fika innan vi åkte in till stan igen för att skynda oss till nästa event, lokal fotboll. Division 2 har aldrig varit så hemsk! K-holms "stolthet" (not mine!) Värmbol spelade 1-1 mot Värmdö och därmed är chansen att avancera i seriesystemet kraftigt reducerad. Well well, kvällen avslutades med ännu en kort fika hos svärföräldrarna innan momma och jag åkte hem.

På måndag dag hände inte mycket, mamma jobba och Malin åkte till skolan. MEN, på kvällen var det "seans" med Vendela Cederholm (om ni sett det okända på tv4+ så vet ni vem det är). Först fick Vendela kontakt med en kvinna som ville kontakta sitt barn och barnbarn som satt några rader från oss. Lite småhäftigt men jag var inte övertygad om att man kan prata med döda från the other side. När hon var klar blickade Vendela ut över rummet med oss ca 60 pers som samlats. Hon kollade ett tag tills hon pekade på... mig. "Jag har en man här som vill ha kontakt med dig". GAH! Jag höll på att skita på mig! En stilig man som höll på med gentlemannasporter... Vendela radade också upp en massa annat som var specifikt för denna man. Men inte vet jag vem det är! Ska kolla med pappa senare ikväll... Anyhow, han ville bara tala om att jag ska göra det som känns rätt och att det enda jag behöver är att ta mig i kragen lite mer. Min väg är redan lagd, det gäller bara att ta tag i det. Det kunde jag väl listat ut själv?!

Idag har jag varit på föreläsning om valkampanjer, lyssnade lagom mycket. Har så mycket annat att grubbla över... Seminarier, hemtentor, C-uppsatsen, eventuell flytt och hemliga män... Dessutom ska det bli ordning och reda på bloggen! Med tips och trix... :D You'll see! Så, här kommer veckans klipp/video eller "Onsdag på tuben" som jag kommer kalla den. Bra va?! :D PS! Ses bäst i HD på vimeo

Grandeur Nature 2007 timelapse movie from David Coiffier on Vimeo.


Olala!

Idag tog jag det stora klivet från min trotjänare nogg.se över till denna, nya, bättre domän. Jag vill kunna använda vilken bakgrund jag vill, leka med texten och lägga in nya musikvideor utan att sidan kraschar eller att videon "flyter" utanför content. Så, lägg till min nya, fräscha och förhoppningsvis oftare uppdaterade blogg.

Varför valde jag då att kalla min blogg technotova? Breezestar låter töntigt, bara tova var upptaget, mitt gamertag Littlemuse var också upptaget (!) och lillatova låter bara skumt... technotova stämmer iochförsig ganska bra in på mig, jag lyssnar mer än gärna på techo, dance, club, ja den där booty-shaking-in-the-club-genren. Och jag tycker själv att jag är helt ok när det kommer till teknik. Därför blev det techotova. Take it or leave it.

Sidan är inte helt komplett men jag är ju inlärd i PR-branschens knep (och journalistikens) och därför tycker jag att det är bättre att få upp bloggen snabbt för att sedan finjustera. Anyhow, för att avsluta detta inledande blogginlägg tycker jag att det passar bra med lite music, don't you agree?


RSS 2.0