Sömnlösa nätter och en vädjan

Ett inlägg sådär innan jag återigen får en sömnlös natt med ångest. Men en ny vecka, nya möjligheter och nya möten och måsten. Vilka jag troligtvis kommer skita i, som vanligt. Vad finns det att glädjas över? Hoyorna har knoppar (typ 3 växter av 62), mitt arbete med Novo Utbildning (sitta tentavakt i 1½ timme och få lika mycket pröjs som det kostar att ta mig till Scandic Västhaga), min sambo (don't get me started) eller det faktum att min "låning" kommer på onsdag (och försvinner lika snabbt)?

Och vad ska jag välja som sommarkurs? Event production - säkert jättelärorikt men håller på hela sommaren, och jag tror inte jag överlever sommaren om jag måste plugga 10 veckor till. Eller Digitala bilder - att kritiskt granska bilder och lite annat flum, men bara 5 veckor = mindre pengar men ett lättare hjärta (och psyke förhoppningsvis). Jag är lost, mamma, ring mig och tala om vad jag ska göra!



Imorgon ska jag gräva ner mig i arbete, 3 sidor med ledarskap och kommunikation måste skrivas och promenad måste tas. Annars kommer jag krevera.

PS. Ingen som vill se på SATC 2 med mig i helgen? Eller Kick-Ass? Eller någon annan film man kan vara hjärndöd och ändå förstå handlingen?


Back again!

Missed me? I'd think so :)

Hemma i Örebro at last och sitter nu och myser i hettan, typ. Mina dagar i K-holm har varit långa men roliga och även värmen där har slagit mot mig som om man öppnade en maxad varmluftsugn. Well, jag får väl ta och leva med det helt enkelt.

Och vad jag dansar till? Robyn, såklart.

 

Grey skies and Ned Kelly

Kollade nyss på filmen Ned Kelly med Heath Ledger, Orlando Bloom, Naomi Watts och Geoffery Rush. Lite halvseg film i mitt tycke, men Jocke gillade den. Och vad säger det oss egentligen? Jocke, som ger filmen Speed 5 plus av fem möjliga alla dar i veckan. Nå? Jag tyckte att den får en mycket, mycket svag 3/5. Men då är jag superdupersnäll! Pluspoäng får den bara för att det är en bra skådespelaruppsättning, that's it.

Idag är det annars jämngrått på himlen och regnet har ömsom vräkt ömsom lättat. Vi tog en snabb promenad ner till den lokala macken där vi köpte lite fikabröd, dagens tidning och lyckades även skänka 5 kassar kläder till myrorna. Varav ca 3 fulla papperskassar var Jockes, och då har han fortfarande mer kläder än mig.

Veckans kap är i alla fall min nya tröja från ellos, är den inte fin?


Cinglé, moi?

Jag vet att många därute tycker att jag är knäpp, jag kan ta det. Just nu sitter jag och ser på vad som är semifinal i eastern conference i NHL. En 7:e och avgörande match mellan Pittsburgh Penguins och Montreal Canadiens. Matchen började för några minuter sedan och om allt flyter på som det ska blir jag uppe till halv fyra i natt. Allt för att se mitt älskade NHL.




Go habs, go!

Men vet ni, jag inser att det är mina små egenheter och intressen som gör mig till just mig. Sport (i lagom doser), växter och kostymfilmer är bara ett axplock av vad jag älskar. Eller när Jocke föreslår myskväll (vilket vanligtvis betyder grönmögelost, kex och fotboll).

PS. Ser bra ut för Åtvidaberg, jag kan redan känna lukten av 500 pix, och det luktar gott.

 


Veckans hemsida #2

Good news everybody!

Idag fick jag veta att jag kommer bli funktionär på festivalen YEAH!10

Yeah liksom!



Ola Joyce will be there...

Veckans hemsida blir då något på samma tema. En hemsida jag går in på dagligen, och gärna flera gånger dagligen. Varje gång jag entrar sidan blir jag slightly depressed, men bara lite. Alla småjobb jag fått hittills är inte tack vare denna sida, snarare ihärdigt sökande, nätverkande och att ramla över visa öppningar liksom. www.ams.se - den skoltröttas drömland (sometimes), och insikt om att universitetsstudier är bäst just nu.


Ris/ros #1 Ansiktsskrubb

Efter att jag började läsa min kulturjournalistiska kurs och min "Att skriva på nätet"-kurs har jag mer och mer fascinerats av att ge rätt betyg/kritik till en film, bok, hemsida eller texter över lag. Därför tänkte jag börja ge ris eller ros till saker jag anser bör hyllas, testas eller förkastas. Och här kommer allt från restauranger, filmer, upplevelser och smink att betygsättas - ingen kommer att gå säker!

Denna premiäromgång kommer jag att visa er en av mina absoluta favoriter - en ansiktsskrubb att längta efter!

100% Pure Facial Polish, Cherry Honey är en helt ekologisk ansiktsskrubb med houng och runga jojobakorn som avlägsnar alla hudrester och masserar ansiktet. Vad jag verkligen gillar med denna är den underbara honungen som verkligen hjälper min hud i ansiktet. Jag är en riktig torris och efter att ha använt denna känner jag mig mjuk, len och huden känns alldeles ny! Dessutom gör det ingen om det hamnar lite nära munnen då jag också är en sockerjunkie :P



Vad jag tycker är lite sämre med denna ansiktsskrubb är att själva skrubben delar sig, honungen hamnar på botten och jojobakornen lägger sig överst så jag behöver blanda hela skrubben varje gång jag använder den. Dessutom kan den vara lite kladdig, och används med fördel i duschen då du inte behöver oroa dig för sockerstänk på kläder, golv eller handfat. Dessutom kan jojobakornen fastna lite överllt så var säker på att duscha av allt, precis allt, innan du kliver ur duschen.

Så, mitt betyg kommer att bli 7/10 poäng. Det som drar ner betyget är just att den kan kännas lite väl kladdig och att formulan separeras, men att den är 100% ekologisk och 100% vegetarisk känns både bra för moralen och för huden - men kanske inte för en students plånbok...


Just breathtaking!

Världens vackraste kvinna, eller?


Just random, as always

Imorgon är det måndag. Måndag. Jag är född på en måndag men inte fan är jag måndagsmänniska för det. Jag får skylla på att jag föddes på natten mellan söndag och måndag, så vet ni i alla fall att jag är nattmänniska.

Har hittat den perfekta sleeven till min laptop, eller min bebis som jag också kallar den. Lila och fin är sleeven med en blomma på. Jag menar, det kan ju inte bli så mycket mer jag, eller?

Fick världens finaste tisha från min syster igår, TACK! Hon köpte den i Österrike, på New Yorker. Yey. Trodde man handlade sprit, choklad och en och annan lederhosen när man var där. Inte går man väl och shoppar på New Yorker? Well, ursöt är den i alla fall. Och motivet på? En uggla förstås :)


Nya brillor

Ser ni mina snygga, nya brillor? Mörkblå plastbågar i märket Diesel. Superbra som läsglasögon och på morgonen när man är sådär lagom snygg och bara vill käka frukost innan man ens kan fundera på att plocka i linser. A, just det, sa jag att de kostade 49 kronor? Så då vet ni. Jag vann ett par gratis på Lensway och behövde bara betala för frakten. Mumma för en fattig student!

Nu blir det sängen för lite vuxenpoäng, och då menar jag att läsa en bra bok innan jag somnar, inte något annat (you dirty readers!). Läste nyss klart Katedralen på havet av Ildefonso Falcones, en berättelse om en man och byggandet av en katedral, i väldigt grova drag. Tycker du om historia, ond bråd död och tjocka böcker, ja då är Katedralen vid havet right up your alley!



Fjortis-pose bigtime!


Whiie!

Nu kör vi!



Veckans hemsida #1

For all the ladies out there - idag har jag lekt med min make-up! Hahaha, såhär har ni nog aldrig sett mig, men det är det som gör det så kul! Jag brukar aldrig fixa mig så himla mycket men älskar verkligen att drömma mig bort lite. Vara lite kreativ! Jag är ingen estet alls, musik och bild var aldrig mina ämnen riktigt. Leka med lera var mer min grej :) Vet att bilden är lite mörk men vad gör man inte för sina läsare? Mer bilder vill ni väl ha? Och just nu har jag bara en webcam. Så det så.

Jag tänkte börja med en helt ny sak! Jag surfar runt mest hela tiden på Internet och tänkte dela med mig av mina tips på hemsidor ni borde besöka. Och denna vecka, eftersom jag har ett lite sminktema i bloggen föreslår jag att ni tittar in på cheapsmells.com. Superbillig parfym och massor med smink för nästan inga pengar alls! Jag la min första beställning igår så jag kan återkomma med fraktkostnader om ni vill.




Så, vem vet, kanske ses vi ute i vimlet på fredag kära Örebroare!


5/5 -10

God förmiddag! Har redan gjort en uppgift i kulturjournalistik och tvättat mina vardagsrumsfönster. Lyssnar på tjeckisk rock och mår som en prins(essa). Just nu har jag en liten paus, dricker kaffe med alldeles för gammal mjölk. Men är man kaffesugen så är man, då gör det inte så mycket att kaffet smakar suspekt.

Eftersom vi får hem lite folk på fredag tänkte jag städa lite idag, badrummet ser förjävligt ut rent ut sagt. Dammit och skitigt, och med en liten silverfisk här och där. Mysigt! Nytvättade kläder måste vikas och sängen bäddas. Visst är det underbart när sängen är alldeles nybäddad? Det tycker i alla fall jag :D

Late yet again

Återigen ett inlägg sent. Har fått besked om intag till sommarstudier. Har okynnesshoppat på Internet. Fixat morsdag-present redan nu. Pluggat (or not). Stressar upp mig över småsaker. Plockar med kläder jag inte passar i längre. Och alla mina vänner flyttar från Örebro. Livet känns great, verkligen.

Nu ska jag sätta mig och kolla på NHL-hockey (och på snygga grabbs!).


Mysiga Waverly Hills

Ok, kolla tiden på inlägget. Jag kunde inte sova inatt. På söndagar (natten mellan söndag och måndag) brukar jag se på Hemsökta hus på tv4+ och jag brukar kunna somna med lampan tänd, men inte inatt. Inatt är det ett avsnitt om Waverly Hills Sanatorium i Kentucky och jag är rädd. Pissrädd. Jag är så himla korkad! Jag vet att jag blir asrädd av allt "övernaturligt", va fan va jag tvungen att titta inatt för. Skit också! Ni får skratta åt mig, det kan jag faktiskt bjuda på.



Bara ordet sanatorium creeps me out. För er som inte vet så var sanatorium ett sjukhus man förr placerade personer med lungtuberkolos. Detta "sjukhus" står idag helt tomt, som ett skal.

Och allt jag kommer att tänka på är vårt eget Waverly Hills (ok, det kanske är att ta i) men Karlsborgs Garnisonssjukhus är ytterliggare ett tomt skal - och som stått tomt sedan 1960-talet. 3 vackra gula tegelbyggnader - och ett litet bårhus. Mysigt värre.

Kika in här vettja ---> http://www.therealwaverlyhills.com/


Simon's Cat

Älska Simon's Cat or die!










... och den bästa...

 


RSS 2.0