Eurovision Song Contest à la 2008

Tittade i tisdags på försnacket till Eurovision Song Contest (ska det sitta ihop?) och jag och Jocke började leta runt lite på youtube på gamla ESC hits som vi gillade. En av mina long lost favourites var bland annat Turkiet 2008. De skickade ett rockband vid namn Mor ve Ötesi med låten Deli. Fortfarande lika bra idag!



Jocke letade fram en annan mycket bra låt från 2006, kommer ni ihåg Mihai Traistariu med Tornero? Bra skit där alltså.



Annars var 2008 ett MYCKET bra år med många bra låtar! Ani Lorak - Shady Lady (Ukraina), Sirusho - Qele qele (Armenien), Deep Zone & Balthazar - DJ, take me away (Bulgarien) och min absoluta favorit: Boaz Mauda - The fire in your eyes. Superfin!

Sedan fanns det småroliga bidrag såsom fransmannen Sébastien Tellier med låten Divine, ni vet, han som kom körande på en golfbil upp på scen. Eller Bosnien & Herzegovina som hängde tvätt (Laka med låten Pokusaj). Sådana gillar vi också!

Och sen kommer låtarna vi inte vill kännas vid - typ Lettlands "Pirates of the sea", eller Spaniens Elvis-imitatör med leksakgitarr. Men värst var nog Azerbajdzjan ved någon gott vs. ont tolkning jag inte ville hänga med på. Och Sverige? Ja, vi skickade ju fågelskrämman Perelli.

Vilken låt kommer du ihåg mest från ESC? Bra som dålig spelar ingen roll (eller år/land)!

Question of the day

... undrar om Tova ska fullfölja sitt mission och bli blond eller överge det helt och satsa på att bli brunett igen - vad tycker ni?


En sväng till IKEA

Det finns sina ups and downs i varje förhållande - och idag hade vi uptime! Skön sovmorgon för att sedan åka ut till IKEA och handla upp Jockes presentkort (även om vi givetvis handlade för mer). Men jag tackar i alla fall Pressbyrån Järntorget för vårt nya påslakanset, TACK! Sedan bjöd även Jocke på lunch på IKEAs matservering. Vi lyckades äta för hela 78 spänn - tillsammans! WHAT! Då fick jag ändå panerad spätta med remouladsås, dricka, sallad, bröd, kaffe och prinsesstårtbit och Jocke åt köttbulls + tillbehör han också. Så billigt kommer man inte ens undan på Uni.



Som vanligt när vi åker ut till Marieberg blev det en sväng in på Willys och sedan köpte vi lite rökt makrill hos fiskhandlaren brevid, mums! Och när jag frågade var makrillen var fiskad svarade den unge fiskhandlaren "västkusten", well, duh. Det fattar jag väl! Jag bad honom precisera och det blev "Smögen, runt där". Snacka om dålig koll grabben :P

Halloumi med Granatäppelsalsa

 


4 personer

  • Ett paket halloumiost (ca 250 g) eller mer
  • Flytande honung

    Granatäppelsalsa:
  • ½  granatäpple
  • 4 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 liten färsk röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • ½ - 1 krossad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

 

Börja med salsan: gröp försiktigt ut kärnorna ur granatäpplet ner i en skål, utan att få med det vita. Rör ner resten av ingredienserna, salta och peppra. Skär upp halloumin och stek osten tills det blivit mjuka och fått färg, eller lägg dem på grillen. Lägg upp halloumin på tallrikar och skeda upp salsan. Ringla över honungen och servera direkt, medan halloumin fortfarande är mjuk och varm.

Receptkälla


Comments?

Nu får det fan vara nog. Läste senaste vallöftena från de röd-gröna och jag förundras över hur någon iöverhuvudtaget kan ens överväga att rösta på hycklare! Inte nog med att höja skatterna rejält, vi ska dessutom behöva betala för en massa nya skatter! Och konsekvenserna av dessa skatter!!! Snacka om att vi blir det stora skämtet utomlands om vi röstar på Mao Stahlin och hennes underhuggare. Och alla ni som ursäktar er med att MP i alla fall är bra - de sittande språkrören ska sluta efter valet. Så eran beloved Maria Wetterstrand kommer inte kunna ge en avhyvling då och då. Plus att sossarna alltid, ALLTID kör över de gröna, hur stora MP än må vara. Och Lars Ohly är redan ett skämt, vi behöver inte fler pajsare i Regeringen. Det räcker med de vi har.

Hur motiverar man 5 miljarder kronor i kollektivtrafik i Stockholm medan "resten" får 9 miljarder? Ska Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå, Örebro, Västerås, Norrköping, Linköping och Jönköping m.fl. dela på denna summa? Jag vill ha en förklaring, och jag vill ha den nu. Tack.

Tror dessutom att jag fått över G:son Junior på min sida. Han har, tack vare jobbskatteavdraget, kunna tjäna 1050 kronor mer i månaden. 1050 kr. Det blir ganska mycket på ett år i oskattade pengar, rakt ner i fickan. Kolla bara här ---> http://www.jobbskatteavdrag.se/ 

Och just det, vi ska låna till resten av kalaset som sossarna vill hålla. Det skulle inte lyxfällan gilla.

Just det, sa jag att jag skulle rösta blått i år, igen?

GOD, THIS IS SO BOOORING!

Har 4 mastodontuppgifter (varv en är gjord), som bör vara klara innan onsdag, helst. Sammanfatta en urtråkig text på 15000 tecken ner till 3700 tecken max, check! Sedan är det: skriv två texter, en som riktar sig till barn och en till vuxna (kulturjournalistik). Göra kalkyler, budgetar och lite annat räknemässigt (Budgetkurs). Skriva 4 sidor om mitt ledarskap och kommunikation. Kanske inte låter som så mycket men det tar emot, mycket! Yuck... Lyckas jag klara detta till onsdag ska jag fira med att öppna en vinflaska. Minst en i alla fall.

Och vem borde plugga, och inte sitta och leka på facebook och lyssna på Crashdiet? Jo, just det.

Och på tal om hur Jocke och jag har haft det, take a look:


Get inked

God morgon! Eller god förmiddag kanske man ska säga...

Kollade London Ink och längtar efter en till gadd, men det får bli när man har pengar. Men grymt sugen är jag! Och jag inser att min första gadd knappt kan titulera sig "tatuering". Det är mer en in-och-ut-tatuering. Som någon av tatuerarna sa: "Alla kan komma med en gammal bild". Det var ju nästan det jag gjorde. Det vore så mycket roligare att få komma till en tatuerare med sina idéer och sedan komma tillbaka och få en personlig tatuering, något som bara jag har, med tanke på skuggningar, konturer, färger och innebörder. Det vore något alldeles extra.


Bildkälla


Space Chimps

Idag har varit en liten Voddler-dag för mig med två filmer såhär på kvällskvisten. Först ut Space Chimps. Ja, det är en animerad barnfilm men den var lite myyysig. Skrattade faktiskt högt några gånger, och indiern totally got my moves:



Och favoritfiguren är absolut Killowallowizoosayhooha (eller Kilowatt). Hur gullig som helst! 



Kan också rekommendera en grymt rolig och grymt sjuka komedin: Balls Out: Gary the Tennis Coach. Bara det att den är gratis på Voddler gör ju hela grejen, plus att Jocke fick välja... Då blev det en amerikans komedi om tennis, hilarious!


En del är beroende av knark - jag är hoyagalen

Haha, jag får en liten länk hos Dani och plötsligt har jag dubbelt så många läsare än vad jag brukar, kul! Hoppas att ni vill stanna kvar! (Och Dani, fortsätt länka! :P)

Jag fick liiiite kritik för att jag aldrig visar bilder på min blogg. "Fine!" tänkte jag och plockar fram en bild jag tog för någon vecka sedan. Bilden visar tre blommor från två (!) plantor. De större blommorna kommer ifrån min Hoya buotii och den lilla blomman kommer heter Hoya sp Ambon. Den ena buotii-blomman är något ljusare än den andra och det är för att den ena klasen med blommor var vänd in mot vårt vardagsrum och den andra klasen blommor var vänd utåt (så den fick utstå mer ljus). Man kan säga att den ena blomman har en "nice tan" medan den andra ser ut som mig - likblek.


Låning!

För er som inte kunde se länken igår på bloggen, prova att klicka här.

Idag var det låningsdag och betala-räkningar-dag så det blev inte mycket att spendera på annat. Ändå åkte jag ned på stan med Dani och shoppade - fast jag varken hade pengar eller vett i skallen (tydligen). Suck... Att jag aldrig ska lära mig. Fina tröjor, en BH och solskydd följde med mig hem. Så nu MÅSTE jag hålla igen på slantarna. Alla räkningar är faktiskt inte betalda än. :(


Lokalkändis, del 2



Me on TV!!! Kolla reportage 2

Så j*vla awful.... :P


Sur, jag?

Vi har liksom lämnat kompromiss-stadiet nu. Just nu är det his beloved "skansen" för hela slanten på tv. Återigen Har DIF kvitterat i tredje perioden och det luktar sudden death lång väg. Och återigen får jag avstå det enda programmet som jag slaviskt följer. Tack älskling, tack för att du aldrig kan tänka dig att missa en idrottsmatch för min skull. Tack för att du vägrar kompromissa i alla lägen. Tack för att du inte respekterar mig som medmänniska, vän, sambo och livskamrat. Tack, tusen jävla tack. Då får jag väl se skiten imorgon på SVT Play i usel kvalité. Tack, you mf.

Och vår fina, dyra ullmatta från IKEA Sthlm är förstörd. Jag har inga pengar. Jag vill flytta. Jag vill somna och vakna när en ny dag åter gryr. Godnatt.

More money!

På fredag kommer pengar jag sett fram emot - länge! Först studiebidrag + studielån och sedan närmare 1000 för jobbet hos eventpersonal. Gött! Men sedan kommer det mindre roliga - alla utgifter som ska betalas. Typ böcker för 800 kr, nytt ID-kort, räkningar och inskrivningsavgifter på 400 pix, typ. Nice...

... och nu lovar jocke ytterligare 500 spänn om Åtvidaberg klarar sig kvar i Allsvenskan. Damn, jag kommer vara en rik tjej innan året är slut :P

Flygkaoset

Usch, på onsdag är det planerat att min lillasyster ska hem från Österrike, med flyg. Hur tänkte de åka då? Nyss läste jag att delar av det svenska luftrummet var öppet för trafik men att i princip resten av europa hade sina flygplatser stängda. Bummer, då får de väl åka tåg tänker väl ni. Well, fick ett oroväckande sms från Malin där hon skrev att "tågtrafiken är också avstängd". Konstigt tänkte både mamma och jag och vi googlade fram att landmassor har rört sig i alperna och krossat delar av ett förbipasserande tåg. Så all tågtrafik via alperna är closed. Så då blir det väl buss. Vi kan bara vänta och se.


Ett fjärde alternativ?



PS. läste nyss att ett nytt moln aska kommer in från norge, damnit.


NHL - vilka vinner?

Idag är det "city of brotherly love" mot "jävlarna" på ESPN America. Dvs Philadelphia Flyers mot New Jersey Devils. Ska kika lite grann på matchen inna jag slaggar. Jag tror på vinst till flyers (hemmalag) ikväll. Annars tror jag på Washington Capitals mot Chicago Blackhawks i Stanley Cup-final. Dels för att Blackhawks har en superbra mix av ungt och gammalt och är sugna på revansch. Och Washington har Ovechkin och Bäckis. Punkt.

Vilka tror ni vinner Stanley Cup?

Nu har Jocke lovat att om Phoenix Coyotes vinner Stanley Cup ska jag få 500 spänn. Nu är det på pränt. Go yotes!


Lokalkändis på macken

Usch, när även killen på lokala macken tycker att man ränner fram och tillbaka lite föööör mycket för att hämta ut paket, ja då kanske man ska ta sig en funderare på om man handlar för mycket via nätet. Nu återgår jag till min B&J´s.

15/4 -10

Skriver ett snabbt inlägg innan vi sticker ner på stan och tar en kort fika, handlar lite och umgås. Jocke blev glad för sin present, och bra är väl det. Det är så himla svårt att köpa något till en kille som inte behöver något eller önskar sig något. Han läser inte, kollar inte speciellt mycket på film och har ingen jättehobby (som mig). Så jag köpte en present som var lika mycket till honom som till mig. En sodastreamer Coca-cola edition! Svart med röda detaljer, nice!

Ne, nu stampar jocke i golvet! Dags att dra!

Samboskapets baksida

Jag är världens snällaste sambo - ibland i alla fall. Mitt heliga True Blood fick stå åt sidan för Tottenham mot Arsenal, och som det är just nu är det inte lätt att vara Arsenalsupporter. Menmen... Att vara sambo innebär en hel MASSA kompromisser och uppoffringar, och har man tur får man något tillbaka. Som en tulpanbukett en gång om året. Typ.

Imorgon fyller gammelman 25 bast och ska sedvanligt firas. Fast, det blir ju bara Jocke och jag imorgon och så kommer svärföräldrarna och mutterlein på lördag. Då blir det party! Förrätt (grillad halloumi med granatäppelsalsa), huvudrätt (grillad köttbit med ungsbakade rotfrukter) och tårta med kanske en liten fördrink först och Baileys till fikat. Mums! Är ni snälla kanske ni får receptet på förrätten :P Ah, just det. Det blir vin också.



Bildkälla


VÅR!

Alltså, vi har säkert 100 kanaler hemma hos oss men inget att se. Så j*vla typiskt. Så nu kikar jag på BBC Entertainment och Weakest Link, riktigt underhållningsprogram. Snark...

Idag strålar i alla fall solen som aldrig förr och det känns verkligen som vår! Mysigt! Nu ligger ju balkongen på rätt sida om lägenheten så jag kan inte sätta mig ute och ta min frukost därute. Men men, jag får väl sätta mig i köket och titta på mina söta knoppar som finns i diverse blommor. Dennisii, sp Ambon, heuschkeliana, buotii och praetorii har alla knoppar i olika stadier, så himla underbart! Heuschkelianan doftar smörpopcorn, jag menar, hur kan man inte gilla det?!

Anyhow, veckans låt är en låt som spelas hur mycket som helst på MTV. Men jag gillar den ändå...


Urk...

... från ett snöigt Katrineholm sänder jag nu detta inlägg. Och i förrgår var jag i Gråbo utanför Gbg och mådde som en övergödd padda med mat i massor och underbar sol. Tror till och med att jag fick lite färg... Eller fräknar kanske jag ska säga. Hursom var helgen sådär skönt avkopplade och jag blev faktiskt inte påmind om allt det där jag borde gjort innan påsk. Ok, jag fick ett ångestanfall strax innan jag skulle sova på långfredagen. Vaknade flera gånger den natten (även om Jocke kunde haft ett finger med i spelet där). Att sova brevid en karl som inte håller rätt på vare sig ben eller armar eller "övrig" kropp när man sover kan ha haft viss inverkan på min sovkvalitet.

Äsch, nu välkomnar vi denna trista vinter-/vårdag med lite techno.

...och mer sport...

... och ikväll var det hockey. J*vla Djurgården mot Linköping. Och vad det blev liv i luckan! Trodde ett tag att grannarna skulle ringa på och be oss vara lite mer tysta. Men skit-dif vann och Jocke för sånt liv att man kan tro att Djurgården vunnit Sm-guld. Now, hold your horses Mr. G:son. Vi hoppas nu på fyra raka torsk så Linköping rättvist kan möta Skellefteå i final. Det vore min utopi.

På söndag ska jag hem till Kattne igen, men innan dess hinner vi med ett besök hos svägerska i Gbg. Ska bli skönt att byta lite omgivning och hälsa på lite släkt och vänner. Until we meet again...


RSS 2.0